fbpx

K tomu, abych se s tebou dnes podělila o další zkušenost a třeba ti i pomohla v rozhodování, mě přivedl úspěch našich mladých angličtinářů.

I přesto, že s námi mají angličtinu jen jednu sobotu v měsíci, dokázali se připravit s našimi lektorkami na poměrně náročné Cambridge zkoušky a všichni byli úspěšní. Letos v létě jsme ukončili již 11. ročník anglických kempů a naši studentíci zvládli nejen zkoušky YLE Movers a Flyers pro nejmladší, ale uspěli i ve zkouškách KET, PET a FCE. Máme z nich opravdu velkou radost.

Odkud pramení ten úspěch?

Proč jsou naši mladí studenti tak úspěšní, když dospělí, kteří navštěvují kurzy a měli angličtinu roky ve škole, s ní pořád bojují?

Je to jednoduché. Odpověď zní: „Díky intenzivní celodenní výuce“. Na rozdíl od jednotlivých hodin ve škole jsme s dětmi celý den v prostředí, kde se soustředíme jen na angličtinu. Mají tak příležitost být obklopeni angličtinou celý den, zažít jazyk při hře v reálných situacích a porozumět tomu, že angličtina není jen předmět ve škole. Jednoduše se jim „dostane do krve“.

Přirozeně mluví anglicky.

Skvělé je i zjištění, že naši malí studenti vynikají na zkouškách právě v tom, na co se nejvíce na celodenní angličtině soustředíme a v čem škola příliš nepomáhá. Tedy v aktivní komunikaci.

Zvládnuté zkoušky našich „sobotních“ angličtinářů beru jako další potvrzení efektu intenzivních kurzů, ať už u dětí nebo u dospělých. Krásným paradoxem je, že inspiraci pro celodenní dětské kurzy jsme načerpali díky dlouholeté zkušenosti s celodenními intenzivními kurzy ve firmách…

Čím se tedy liší intenzivní kurzy od kratších, hodinových?

Nepřetržité ponoření se do jazyka: Celý den máme možnost se skutečně obklopit angličtinou. Maximálně 10 minut na začátku a 10 minut na konci se vždy plně nesoustředíme, protože nám ještě hlavou běží události před kurzem, nebo již řešíme, co máme zařídit po kurzu. Stejný počet minut na začátku a na konci kurzu si ovšem odečti i od hodinového kurzu, což dělá téměř třetinu jeho času. Děti to mají se soustředěním podobně, jen se liší předměty jejich zájmu.

Atmosféra bez stresu: Přepneme na jiný režim. Po několika hodinách v přátelském prostředí se učení stává přirozeným a zábavným. Pro děti je to hra, pro dospělé aktivní odpočinek.

Reálné situace a komunikace: Děti si začnou uvědomovat, že angličtina je všude kolem nich – od pohádek a písniček až po komunikaci s rodilými mluvčími. Neptají se pak, proč se mají učit anglicky. Pro dospělé je to skvělá příležitost překonat jazykovou bariéru.

Dostatek času na procvičení: Opakováním slovíček, frází a gramatických struktur během celého dne se znalosti opravdu uloží do dlouhodobé paměti. Stejně tak můžeme zvládnout složitější gramatiku v jednom bloku vysvětlit a hned v dalším uvést do praxe a procvičit. U dětí oceňujeme časový prostor třeba u minulých časů.

Pocit úspěchu a motivace: Když vidíme, jak se za jeden den posouváme, máme chuť pokračovat. Děti se těší na další sobotu, dospělí na další příležitost rozvíjet se.

Pokud tě můj příběh zaujal a chceš si i ty zažít efekt intenzivního kurzu, neváhej a napiš si o svůj intenzivní kurz.

Pokud tě zaujala možnost pro tvé děti, opět rozšiřujeme skupiny a ještě je čas je přihlásit.
Začínáme v sobotu 12. října v Hluboké nad Vltavou a skvělý anglický den startuje v 9h v areálu základní školy.

Zvládni vyjednávání s klidem a sebevědomím

Naučte se efektivně vyjednávat i v obtížných situacích s naším praktickým workshopem. Získejte sebevědomí, klid a techniky, které vám pomohou dosáhnout win-win řešení. Přihlaste se ještě dnes

Co přinesl naprosto výjimečný workshop vedený naším nejlepším krizovým manažerem, Václavem Novákem

Zjistěte, jak probíhal exkluzivní workshop vedený Václavem Novákem na téma strategického řízení v byznysu. Přinášíme vám klíčové myšlenky a doporučení pro úspěch v roce 2024.

Novinky vzdělávacího a jazykového centra jazz-com

Objevte novinky z jazykového a vzdělávacího centra jazz-com na Hluboké. Připravili jsme pro vás podzimní jazykové kurzy angličtiny a němčiny, teambuildingy a Manažerskou akademii. Přihlaste se nyní!