fbpx

EFEKTIVNÍ KOMUNIKACE V DOBĚ TRVALÝCH ZMĚN

Jak srozumitelně a spolehlivě komunikovat změny ve firmě napříč celým týmem. Pohledem zaměstnance i manažera.

Komunikace je klíčem k úspěchu v každém týmu. Zjistěte, jak správně sdělovat svou myšlenku nebo vizi. Jak inspirovat svůj tým a navigovat ho skrze změny a výzvy. Připojte se k nám a naučte se techniky, které vás posunou v efektivní komunikaci.

Seznamte se s programem

Jak správně uchopit a zvládnout firemní komunikaci v období permanentních změn

Tomáš Baťa

„Myšlenka, která zůstane pouze v mysli jednotlivce, je bezcenná“

Termín:

22. srpna 2024

Místo:

Knížecí dvůr, Hluboká nad Vltavou

Lektor:

Vladimír Strejček

Co na workshopu získáte?

  • Připravíte se na náročné situace tak, abyste dokázali srozumitelně a spolehlivě komunikovat napříč celou firmou shora dolů i zdola nahoru.
  • Společně si projdeme zásady komunikace interaktivní formou.
  • Na reálných příkladech a modelových situacích si ukážeme, co funguje, a co naopak vede k selhání v komunikaci.
  • Naučíte se přirozeně reagovat na námitky, vyrovnávat se s argumenty a konflikty.
  • Uvědomíte si sílu emocí a naučíte se je zvládat a zapojovat.
  • Porozumíte, jak velkou roli hraje v komunikaci v týmu jakákoliv změna. Osvojíte si postupy, jak změnu sdělit, aby byla přijata.
  • Velkým přínosem bude praktický charakter workshopu a sdílení zkušeností a názorů mezi účastníky.

Pro koho je workshop určen? 

Pro manažery a vedoucí pracovníky, kteří chtějí efektivně a srozumitelně komunikovat v týmu i v náročných situacích. A nejen v období změn.

Program

Blok č. 1

08:30 – 10:00

Klíčová role manažera v období změn a v náročných situacích

Manažer musí umět v každé době jasně definovat myšlenku nebo vizi firmy, založenou na již stanovených hodnotách. To ale nestačí. Musí umět je dobře a uvěřitelně komunikovat, a to oběma směry – dovnitř firmy, i vně firmy.

Definování jasné myšlenky, vize firmy založené na hodnotách firmy

Hodnoty firmy: Zjistíte nebo ověříte hodnoty, na jakých hodnotách může vaše firma stavět v klidném i turbulentním prostředí. Uvědomíte si, proč jsou tyto hodnoty klíčové. Dnešní doba je jako audit, který odhalí, zda měla firma hodnoty správně definované, všichni jim rozuměli a fungovali podle nich.

Pravidla pro úspěch: Společně upřesníme, jak disciplína a improvizační dovednosti hrají rozhodující roli při dosažení společných cílů a naplnění vaší vize.

Komunikační styly: Ujasníte si, proč je důležité volit správný komunikační styl v různých fázích změny. Prakticky si vyzkoušíte komunikační styly a najdete svůj dominantní.

Přesvědčivá komunikace: Stanovíte si, jak předáte myšlenku nebo vizi svým lidem i lidem vně firmy, abyste byli přesvědčiví a získali jejich důvěru.

Blok č. 2

10:15 – 11:45

Chování a komunikace během změn:

STOP efekt: Naučíme vás zastavit se, přehodnotit situaci a získat jiný úhel pohledu. Zvážíte reálné možnosti a vyberete tu správnou možnost, která stojí na daných hodnotách. Pak začnete jednat.

Zvládání emocí: Zjistíte, jak správně reagovat a přemýšlet, když společnost prochází změnou. Naučíte se, jak se vyhnout bagatelizaci situace na jedné straně a panice na straně druhé.

Selhávání ve změně: Prohloubíte své porozumění tomu, proč a kdy selháváme během změn, a získáte nástroje pro eliminaci těchto selhání.

Polední pauza

11:45 – 12:45

Oběd

Blok č. 3

12:45 – 14:15

Udržení motivace a mentálního zdraví:

Energie a motivace: Získáte nástroje k udržení motivace a energie během trvalých změn.

Mentální zdraví: Naučíte se pečovat o své mentální zdraví a zdraví svého týmu v náročných obdobích změn.

Manažerské aktivity: Identifikujete ziskové a ztrátové aktivity pro manažery a jejich tým.

Zvládání stresu: Přiblížíme vám, jak se vyhnout stresu a uplatnit Health Oriented Leadership v současném prostředí.

Nástroje pro rozhodování: Získáte nástroje a osvědčené techniky pro lepší rozhodování a sebereflexi. Musím vědět, kdy mám vytáhnout šroubovák či kleště, a kdy naopak kladivo či pilku.

V říši zvířat platí: „Sněz, nebo budeš sněden“. A jak je to v lidské říši zvláště v současné době?

Blok č. 4

14:30 – 16:00

Zvládnutí změn a emocí:

Učení dělá mistra aneb k základu něco navrch.
Nenásilná komunikace: Naučíte se techniky, jak efektivně komunikovat bez konfliktů a napětí.
Změna paradigmatu: Výhry a prohry. Jak zvládnout změnu zažitého schématu nebo zažitého vzorce chování nebo myšlení?
Teorie nenaplněných potřeb. Jak naložit s osobními, firemními i společenskými potřebami, které zůstávají nenaplněny?
Zvládání emocí: Uvědomíte si roli emocí a osvojíte si, jak je zvládat. Mají zde vůbec emoce svoje místo, nebo je základem „chladná hlava“?
Postoj, zkušenost a dovednost jako tři důležití pomocníci. Ověříme si, zda v krizi či hluboké změně vidíme devastaci, nebo příležitost k růstu.

Veškeré workshopy připravujeme ve spolupráci s panem Václavem Novákem

Vycházejí z aktuálního dění ve společnosti a ve světě obchodu. Období krize a změn klade velké nároky na systém a způsoby komunikace.

Proto jsme oslovili zkušeného kouče, mentora a manažera Vladimíra Strejčka, který při sestavování programu vychází ze svých dlouholetých zkušeností ve vrcholovém managementu i zkušeností lektora firemních projektů. Program workshopu připravil jako návod.

Podívejte se na další workshopy Manažerské akademie.

Václav Novák a Michaela Krausová
Manažer musí pro svou vizi umět nadchnout zainteresované, musí jim umět sdělit cíle, plány a jednotlivé akční kroky a získat je pro ně. Bez jasné komunikace nemá šanci na úspěch on ani celý tým a celá firma.
Připravíte se na náročné situace v období hlubokých změn tak, abyste dokázali srozumitelně a spolehlivě komunikovat napříč celou firmou a abyste zajistili, že komunikace probíhá shora dolů i zdola nahoru.
Ve workshopu spolu interaktivní formou projdeme zásady komunikace.
NA PŘÍKLADECH Z PRAXE A MODELOVÝCH SITUACÍCH SI UKÁŽETE, CO FUNGUJE, A CO NAOPAK VEDE K SELHÁNÍ V KOMUNIKACI.
Uvědomíte si sílu emocí a naučíte se je zvládat a zapojovat. Velkým přínosem bude praktičnost a vzájemné sdílení zkušeností a názorů účastníků.
Ing. Vladimír Strejček

Ing. Vladimír Strejček

Kouč, trenér a konzultant v oblasti řízení lidských zdrojů a řízení procesů.

Absolvent řady dlouhodobých i krátkodobých certifikovaných kurzů v oblasti managementu a koučinku. Jako lektor se specializuje na rozvoj manažerských dovedností, individuální a týmový koučink.
Díky své více než dvacetileté manažerské praxi ve středním a vrcholovém managementu středně velkých i nadnárodních společností se zaměřuje především na výkonnostní a prodejní koučink. Je přesvědčen, že každý člověk má dostatek schopností a vlastních zdrojů pro nalezení nejlepšího řešení ve všech životních situacích.
Zastává názor, že energii a prostředky vložené do rozvoje pracovníků v organizaci je vhodné měřit konkrétními výsledky a dosaženými cíli.

Cena: 6 990 CZK bez DPH

V ceně získáte: certifikát o absolvování, studijní materiály, 2x coffee break a oběd

Jsme připraveni Vám poskytnout individuální konzultace pro řešení konkrétních otázek a problémů dle dohody.

Změna a její zvládnutí začíná odshora. A my jsme připraveni Vám s tímto krokem pomoct.

Vladimír Strejček, jako zkušený kouč a mentor Vám může pomoct se zvládáním významných změn ve Vašem životě a v životě Vaší firmy pomocí koučinku a mentoringu.

Koučink je koncept založený na rozhovoru, kdy kouč v žádném případě neradí, ale pomáhá klientovi odhalovat a využít jeho vnitřní zdroje a schopnosti. V kombinaci s prvky mentoringu – tedy určité expertnosti Vám tento přístup umožní si snáze a rychleji stanovit cíl, vyjasnit si stávající situaci, identifikovat příležitosti, nástroje i dostatek vůle k vykročení a ke změnám. Díky správně směřovaným otázkám kouče tedy lépe identifikujete své vnitřní zdroje a maximalizujete využití svého potenciálu.

Pro více informací a pro sjednání termínu pro koučink a mentoring piště prosím na mkrausova@jazz-com.cz