fbpx
Vítejte u představení prvního přednášejícího našeho 11. ročníku Konference Management, znalosti a praxe, který se bude konat 24. května 2024 v Parkhotelu v Hluboké nad Vltavou. Tento rok se konference zaměřuje na “Umělou inteligenci a smysluplné inovace v praxi”, což je klíčové téma všech přednášek.

Dnes bych ti ráda představila prvního z vážených přednášejících květnového setkání, pana Petra Vetišku, který jako vedoucí technologií, Engineering Manager ve společnosti Fränkische CZ, s.r.o. čelí nejedné výzvě, kterou přináší současná rychlá doba a tryskový vývoj moderních technologií a umělé inteligence nejen v oblasti automotive.

konference Management, znalosti a praxe

K tématu

Ve vystoupení Petra Vetišky s názvem „Mé zkušenosti s implementací AI do výrobního procesu“ tak společně nahlédneme přímo do provozu zajímavé a velmi úspěšné automotive společnosti v jižních Čechách a to pěkně zblízka a pohledem přímo do praxe.

Od nápadu k realizaci: Cesta k první přednášce naší konference.

Oslovení zkušeného technologa, Petra Vetišky předcházelo 2. listopadu setkání s jednatelem firmy Fränkische CZ, s.r.o. s Jiřím Novotným v Okříškách v sídle společnosti, který mimo jiné krátce předtím přijal významnou pozici COO skupiny Fränkische Industrial pipes a řídí nyní vedle závodu v Okříškách dalších 8 závodů v 7 zemích světa.

První rozhovor s panem Novotným vlastně přišel už v červenci, kdy jsme se napevno s týmem rozhodli pro téma Umělá inteligence v praxi. V té době bylo ve Fränkische CZ téma nové technologie založené na umělé inteligenci více než aktuální a já jsem si při rozhovoru uvědomila, že zachytit zavádění nové technologie do praxe, to je to ono. Tedy, že přinést obraz procesu se všemi radostmi a bolestmi, které AI ve výrobní firmě provází, bude určitě zajímavé nejen pro mě, ale i pro celé publikum konference. Žádné dlouhé vyprávění o tom, co by kdo a jak měl dělat, ale rovnou o tom, jak proces běží a co s sebou přináší.

V jaké formě vkročila AI do automotive firmy na Vysočině?

Zařízení, pro které se Petr Vetiška společně s vedením společnosti rozhodl je Vision table. Jeho úkolem je detekovat vady na dílech, jako jsou nedorazné konektory, přerazné konektory, kontrola tvaru dílu, úhel natočení konektoru a správnost klipu.
V květnu bude Vision table se sedmou osou robota půl roku v ostré sérii. Tedy báječná doba na to, aby se s námi mohl přednášející podělit o své cenné zkušenosti.

S čím si hned na začátku museli ve Fränkische poradit?

Na začátku absolvovali čtyři dny školení, které bylo cíleno především na kamery s AI. „Nejvíce práce nám dalo propojit vše s robotem a PLC“, odpovídá na můj zvědavý dotaz Petr Vetiška. „Zde jsme při implementaci sedmé osy robota a komunikaci využili podporu od firmy Stäubli.“ dodává, když jsme se ptala, s čím se hned na startu „zapotili“.

Petr Vetiška

Petr Vetiška

pracuje ve společnosti Fränkische CZ již 14 let. Začínal zde jako technolog výroby,  přes dva roky působil v pobočkách skupiny ve Spojených státech a Mexiku. V současné době se věnuje oblasti engineeringu, zabývá se zejména vývojem inspekčních zařízení za využití robotů a kamer s funkcemi edge learning a deep learning, přičemž hlavním cílem je včasná detekce případných vad ve výrobě.

Zuzana Valachová, Petr Vetiška
Přijeď se setkat s nejlepšími do Parkhotelu v Hluboké nad Vltavou.

Nenech si ujít setkání se zajímavými osobnostmi světa byznysu a objednej si svou vstupenku na 11. ročník konference již nyní.

Zvládni vyjednávání s klidem a sebevědomím

Naučte se efektivně vyjednávat i v obtížných situacích s naším praktickým workshopem. Získejte sebevědomí, klid a techniky, které vám pomohou dosáhnout win-win řešení. Přihlaste se ještě dnes

Kouzlo úspěchu celodenních kurzů angličtiny

K tomu, abych se s tebou dnes podělila o další zkušenost a třeba ti i pomohla v rozhodování, mě přivedl úspěch našich mladých angličtinářů. I přesto, že s námi mají angličtinu jen jednu sobotu v měsíci, dokázali se připravit s našimi lektorkami na poměrně náročné...

Co přinesl naprosto výjimečný workshop vedený naším nejlepším krizovým manažerem, Václavem Novákem

Zjistěte, jak probíhal exkluzivní workshop vedený Václavem Novákem na téma strategického řízení v byznysu. Přinášíme vám klíčové myšlenky a doporučení pro úspěch v roce 2024.