fbpx
Jak zdokonalit angličtinu vašich dětí

ukázka, jak můžete pracovat se svým dítětem
22. listopadu 2014 v 15:45
Základní škola Hluboká nad Vltavou

Milí rodiče,
vím, jak vám záleží na vzdělání vašich dětí. Snažím se vás v tomto úsilí podpořit a každý měsíc pro vaše děti připravujeme příměstský tábor angličtiny.  Za dlouhá léta praxe jsem zjistila, že k úspěšnému zvládnutí jazyka je třeba i každodenní trénink. Svému synovi pouštím každý den nějakou pohádku v němčině nebo mu večer čtu před spaním.

Každodenní práce s angličtinou je důležitá.

Napadlo mě, že byste také rádi každý den s dětmi spolupracovali. Proto jsme připravili pro vás a vaše děti malý projekt. Každý den vám zašleme krátké video – rozhovor, na které se s dětmi podíváte. Ke každému cvičení je jednoduchý úkol, který s malým angličtinářem provedete.

Kdo chce dosáhnout vzdáleného cíle, musí udělat spoustu malých kroků

Celý projekt je tvořen s ohledem na rodiče. Video nebude delší než 30 sekund a cvičení by také nemělo trvat déle než 4 minuty. Takže na společnou výuku by vám mělo stačit 5 minut denně. To není moc, co říkáte?

Neumíte anglicky – nevadí, učte se se svým dítětem.

Věty jsou opravdu jednoduché, takže je zvládne každý. Dostanete také text v angličtině a češtině. Budete tedy dokonale textu rozumět. A co výslovnost? Nemusíte se bát. Tu přece uslyšíte ve videu.

Hra je radost. Učení při hře je radostné učení.

Zaveďte si tuto malou lekci angličtiny jako každodenní rituál. Uvidíte, že za týden už budete konverzovat anglicky. Rádi bychom vás později požádali o vaše komentáře, dotazy a zkušenosti. Tak můžeme program postavit ještě lépe.
Přijďte se tedy podívat na ukázkovou lekci 22. listopadu 2014 v 15:45 do základní školy (vchod u tělocvičny)

Mgr. Michaela Krausová