fbpx

7. června 2013 pořádala jazyková škola jazz-com, s.r.o. v Hluboké nad Vltavou konferenci o firemním vzdělávání Trendy firemního vzdělávání ve třetím tisíciletí. Cílem vzdělávací konference bylo setkání jednatelů a personalistů významných velkých i menších společností z Jižních Čech, pro které jsou důležité vzdělávací programy jejich firem a týmový i individuální rozvoj zaměstnanců.

Konference v Podzámčí na Hluboké tak posílila propojení akademické půdy s firemní praxí a tím celostátní diskusi o vzdělávání.

Setkání se zúčastnili i tři významné osobnosti úzce spojené s Hlubokou. Rodáci RNDr. Jan Zahradník, 1. hejtman Jihočeského kraje a nyní prorektor Jihočeské Univerzity pro zahraniční vztahy, Ing. Jiří Stráský ředitel kanceláře úřadu Jihočeské hospodářské komory a Ing. Tomáš Jirsa, starosta města Hluboká nad Vltavou a senátor z Českokrumlovského obvodu.

Starosta Jirsa na konferenci prohlásil: „Jsem potěšen, že se konference firemního vzdělávání koná právě na Hluboké a rádi jsme jako město tuto akci podpořili. Osobně se účastním dalšího vzdělávání a musím potvrdit jeho důležitost a velký význam.“

Ing. Jan Holoubek, vedoucí skupiny vzdělávání na oddělení LZ ve firmě Robert Bosch v Českých Budějovicích, seznámil účastníky konference se vzdělávacím systémem společnosti, která byla v minulém týdnu zvolena již po několikáté Zaměstnavatelem Jihočeského kraje a zvolena Asociací studentů za nejlepší firmu Jižních Čech. Do následné diskuse se zapojila i ředitelka HR firmy Barbora Schelová RNDr., která objasnila přítomným vysoký počet technicko-hospodářských pracovníků ve firmě.

Mezi dalšími přednášejícími vystoupili proděkan Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Viktor Vojtko Ph.D., Elisabeth Ann George, lektorka jazykové katedry téže Ekonomické fakulty, konzultant, kouč a lektor v oblasti lidských zdrojů Ing. Vladimír Strejček, Ondřejka Harvalíková konzultantka v oblasti rozvoje lidských zdrojů, ředitelka jazykové školy jazz-com Mgr. Michaela Krausová a přivítali mezi sebou hosta Mgr. Zdeňka Karáska, jednatele společnosti RPIC-ViP s. r.o. Ostrava a garanta programu Silné pracoviště.
První ročník konference se setkal s úspěchem a všichni zúčastnění vyjádřili přání opět se za rok setkat. Tým jazykové školy jazz-com již brzy tak začne připravovat druhý ročník.